Pak de trein

Ruim 20 jaar geleden heeft de Stichting Zevenheuvelenloop het NS combi-kaartje geïntroduceerd: lopers konden en kunnen nog steeds bij voor-inschrijving ook een voordelig treinkaartje kopen. Een retourtje Nijmegen vanuit elke plaats in Nederland kost € 15,00. Een meerdaags retour kost € 30,-. Dit kan handig zijn als je meerdere dagen in Nijmegen blijft, bijvoorbeeld als je zowel de 7 km als de 15 km loopt.

Eigen vervoertoeslag

Meer dan de helft van de lopers van buiten de regio komt dan ook met de trein. Enkele jaren geleden hebben we een eigen vervoertoeslag (van € 5,-) geïntroduceerd voor wie niet met de trein reist. Voor lopers uit de regio Nijmegen* en houders NS- of OV-jaarkaart, geldt deze eigen vervoertoeslag niet.

Deze toeslag is bedoeld om het reizen per openbaar vervoer te stimuleren. Dit is niet alleen een belangrijk argument uit milieu-oogpunt, maar het voorkomt ook dat het centrum van Nijmegen verstopt raakt met auto's. Vorig jaar kwamen maar liefst 15.000 lopers met de trein. De opbrengst van de eigen-vervoerstoeslag investeert Stichting Zevenheuvelenloop in duurzame projecten. 

Eigen vervoerstoeslag - Rondje Veluwezoom

De opbrengst van de eigen vervoerstoeslag wordt aan Natuurmonumenten geschonken. Vorig jaar werd in samenwerking met lokale hardloopverenigingen duurzame hardlooproutes (5km en 10km) aangelegd in Heumensoord bij Nijmegen. Dit jaar dragen de deelnemers die niet met het openbaar vervoer komen, bij aan het “Rondje Veluwezoom”. Een nieuw trainingsrondje dat wordt aangelegd in Nationaal Park Veluwezoom. Net als vorig jaar zullen lokale hardloopgroepen worden betrokken bij de ontwikkeling van de route. Daarnaast komt de donatie ten goede aan de natuurkwaliteit in het gebied. Boswachter José Lamain is zelf hardloopliefhebber en werkt de nieuwe route uit. “We zijn heel blij met de bijdrage van de lopers. Het Rondje Veluwezoom belooft een pittig parcours te worden, door de stevige klimmetjes en gedeeltes met rul zand. Een echte uitdaging voor wie stevig wil trainen in een uitgestrekt natuurgebied. ”

Lopers uit de regio Nijmegen

Het gaat hierbij om adressen met de volgende postcodes:
• 4040- 4043
• 5340- 5476
• 5820- 5856
• 6500- 6621
• 6626- 6691
• 6700-6733
• 6800- 6957
• 6986- 6994

Uitzonderingen

Uitzonderingen zijn mensen die gebruik kunnen maken van een zogenaamde vrije reis in hun treinabonnement of mensen die net buiten de regio wonen, beschikken over een NS kortingskaart en derhalve goedkoper kunnen reizen dan voor € 15,00. Deze mensen kunnen mailen met de organisatie: info@zevenheuvelenloop.nl.

Volg ons op:

Facebook
Twitter
Instagram